Az ajánlási időszak lezárult
#8

Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek

Száraz tények

Vagy mégsem?
Szavazatoddal Te is befolyásolhatod, hogy ez a cikk bekerüljön-e a Kihagy6atlanok névsorába!

  • Helyezés: 8. /44
  • Pontszám: 8.05
  • Szavazatszám: 185
A téma további cikkei
Francia Polinézia szigeteinek felkeresése nem mindennapi vállalkozás, ám aki már járt ott, állítja: minden áldozatot megér! Az őslakók által féltve őrzött természet változatos növényvilágával, különleges madaraival, csodálatos tengeri élővilágával, pazar vízeséseivel és szemkápráztató tájaival mágnesként vonzza a turistákat.
A csendes-óceáni polinéz szigetvilág 118 vulkanikus eredetű szigete közül csupán hatnak a területe haladja meg a 100 km2-t. A trópusi időjárásnak köszönhetően az esztendő minden időszakában kellemes az idő, a november és április közötti csapadékos szezonban 27–30oC az átlaghőmérséklet, míg a májustól októberig tartó száraz évszakban alig hull a csapadék, s ismeretlen a trópusokra egyébként jellemző elviselhetetlen hőség.
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek A szigetek első lakói mintegy 30 ezer évvel ezelőtt érkeztek Délkelet-Ázsiából. Európa számára Samuel Wallis angol hajós fedezte fel 1767-ben, aki Anglia nevében azonnal „lefoglalta” a területet. De mivel nem hagyott hátra sem telepeseket, sem helyőrséget, így alig egy esztendő múlva Louis Antoine Bougainville viszont Franciaország részére vette birtokba. Ám nemsokára követte őt a legendás James Cook a Szerelem Szigetén, s persze ne feledkezzünk meg William Bligh kapitányról sem, akit a Bounty lázadói tettek híressé. A nagy hódítások korában az angolok és a franciák vetekedtek a szigetek uralmáért. Az előbbiek metodista papokat, az utóbbiak katolikus misszionáriusokat küldtek oda téríteni. Mígnem 1842-től a franciák végleg megvetették a lábukat, s rendre visszaverték az angolok próbálkozásait. 1880-ban kötött egyezséget a helyi király a francia állammal: a szigetcsoport hivatalosan is az anyaország részévé vált, s képviselőt delegálhatott a párizsi nemzetgyűlésbe. Végül nem is oly rég, 1984-ben kapták meg a szigetek a belső autonómiát; kormányuk önálló, ám külpolitikájukat továbbra is a franciák irányítják. Hivatalos nevük Francia Polinézia, a népesség 250 000 fő, döntő többségük keresztény. A főváros Papeete, pénzük a polinéz frank, s a két leghíresebb sziget Tahiti és Bora Bora.
Tahiti szigete méltóságteljesen emelkedik az óceán kékje fölé. Karcsú hegyormai között mély völgyek, kristálytiszta vizű folyók, csodaszép zuhatagok váltogatják egymást. Az egyenetlen partvonallal szegélyezett tengerparti sík a szigetlakók igazi otthona. Papeete és környéke világhírű nyaralóközpontokkal, meseszép strandokkal, elegáns szállodákkal, pazar éttermekkel és – mi tagadás – mondén éjszakai élettel várja az odalátogatókat.
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek Buja zöldek, fekete bazaltok, hófehér korall – s persze kék, barna és ibolya: Gauguin színei! Ady Endre imigyen ír Paul Gauguinről a Budapesti Napló 1906. november 21-i számában: „Kalandos, misztikus, szilaj élete itt kezdődik Gauguinnek. Vad, rossz, nomád vére akként űzi, mintha két ember volna. Az egyik: apostol, szerencsétlen, szent. A másik: állati, gonosz, utálatos … Párizsban rettenetesen nyomorog és fázik. Tahitiba vágyik, a vadak közé … Hogy hogyan lát Paul Gauguin? Jobban és többet akárkinél. Színt, új, sok színt és vonalat, élesen, együtt. És nagyszerűen összefoglalva. Mondjuk: síkokban lát. Majdnem kókler a színek és a vonalak kibékítésében. Egy kicsi kell, és már stilizált a rajza. Egy kicsi kell, és már karikatúra az, ami fest. De ezt a kicsit ő grandiózusan kerüli el mindig … Hogy rakja a színeit egymás mellé! Gyermek, bolond vagy zseni képes ilyen vakmerőségekre. Nincs mestere, s nemigen lehet neki tanítványa.”
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek A tahitiak boldog emberek és büszkék a szigeteikre. Most Somerset Maughamot idézzük, aki Az ördög sarkantyúja című csodálatos regényében szintén Paul Gauguinnek állít emléket: „De Tahitiben a körülmények kedveztek neki, ottani környezetében megtalálta mindazt, ami felkeltette és ébren tartotta benne az ihletet, és későbbi képei legalább sejtetik, mi az, amire törekedett. Mintha szelleme, amely mindeddig testetlenül bolyongott, lakóhelyet keresve – e távoli országban végre húsból való testet ölthetett volna. Az elcsépelt szólásformával élve: megtalálta önmagát.” Majd más helyütt: „A Csendes-óceán elhagyatottabb, mint más tengerek, tükre óriásibbnak látszik, és a legközönségesebb utazás is valahogy kalandosnak tűnik föl rajta. Elixír a belélegzett levegő, ami előkészít a váratlanra. Embernek nem adatott ismerni még valamit, ami olyan közel hozná a képzelet aranyosan csillogó birodalmát, mint a Tahiti felé való közeledés.”

Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek Tamará. Így hívják Tahitiben az ünnepélyes lakomát. Ma már persze idegenforgalmi látványosság, ám elkészítése napjainkban is hosszú és bonyolult műveletek sora. Agyagba vájt tűzhely, umu kell hozzá. Ezt töltik meg vastag fahasábokkal, majd ezek fölé köveket raknak. A hasábok lassan hamvadnak el, s a vörösen izzó kövek szinte beleolvadnak a hamuba. E vastag hamuréteget aztán befedik banán- és hibiszkuszlevelekkel. S e tűzhelyen pirulnak az ünnepi malacok, mellettük édesburgonya, kenyérfa gyümölcse és vadbanán. A mennyei étekhez fehér mártást szolgálnak fel, amelynek fő alkotórésze a kókusztej. A tamarát természetesen hajnalig tartó tánc követi.
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek A noni magasra növő trópusi cserje, nagy fényes levelekkel és apró, fehér szirmú virágokkal. Gyümölcse hasonlít a mi eperfánk termésére, ám annál jóval nagyobb, akár a 6–7 centiméteres nagyságot is elérheti. Éretten áttetsző, sárgásfehér, felülete dudoros, belsejében fekete magok ülnek. Gyökerét vörös festékként használják, leveleiből borogatást készítenek a különféle sérülésekre, s ugyanígy tesznek a pépesített gyümölcshússal is. A szigeteken a noni gyümölcse az egyik legfontosabb élelmiszer. Elképzelhető, hogy a Gauguin megfestette tahiti nők is a noninak köszönhették sejtelmes ragyogásukat.
Maraé a neve az őslakosok kultikus templomainak, melyek közül eredeti pompájában a Papeetétől 20 kilométerre található Arahurahu-templom maradt fenn. A négyzet alakú, fekete lávafallal körülvett térség közepén lépcsőzetesen magasodik fölénk az oltár. Máig valamennyi maraé az ősi istenek, a tikik védelme alatt áll, akik a legenda szerint vérszomjas, kegyetlen istenek voltak, bőséges emberáldozatot követeltek – s kaptak is.
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek S végezetül ismét Maugham: „Elkövetkezett Tahitiból való távozásom ideje. A sziget kedves szokásához híven elárasztottak ajándékokkal azok, akikkel ott-tartózkodásom folyamán összekerültem – kaptam kókuszlevelekből font kosarat, pandanus-gyékényeket, legyezőket; Tiaré három kis gyöngyöt adott és három üveg guava-kocsonyát, amit saját, óriási kezével készített. Mikor a postahajó … sípja, amely beszállásra sürgette az utasokat, megszólalt, Tiaré hatalmas kebléhez szorított – úgy éreztem magam, mintha egy dagadó hullámú tengerbe süllyedtem volna –, és szájon csókolt. Könnyek csillogtak a szemében. És amint lassan távolodtunk el az öbölből, s óvatosan haladva át a sziklafal nyílásán, a nyílt tengerre értünk, bizonyos mélabú vett erőt rajtam. A szellő még tele volt a sziget édes illataival. Tahiti nagyon messze van, tudtam, hogy soha többé nem fogom látni.”
Tetszett a cikk? Küldd el az ismerősődnek!Hozzászólok!
Természeti csoda (8/44)
K É P G A L É R I A
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek -
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek -
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek -
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek -
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek -
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek -
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek -
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek -
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek -
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek -
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek -
Francia Polinézia - ahol boldog emberek élnek -
Van róla jobb fotód?
Küldd el nekünk!
Nézd meg a helyszínt!
google earth
A logóra kattintva a Google Earth segítségével azonnal megnézheted a tetthelyet.
Ajánlás
Van új ötleted, ami nem szerepel a listán?
Oszd meg velünk!
További infó
Mennyibe kerül?
A többség szerint ez:
822 682 Ft
Szerkesztő

Walter Béla

Szólj hozzá!
  1. Biztonsági kód
Sharyn McGuinness
2019-10-13
08:29:17

"Interested in advertising that charges less than $49 every month and delivers hundreds of people who are ready to buy directly to your website? Please send me a reply here: jack5886tur@gmail.com and I'll send more details."

Travis Avelar
2019-10-02
06:44:16

"Hello! Since you're reading this message then you've proved that ads posted through feedback forms like yours works! We can send your advertisement to people via their contact us form on their website. The advantage of this kind of advertising is that messages sent through contact forms are inherently whitelisted. This improves the probability that your message will be opened. No PPC costs! Pay one flat rate and reach millions of people. For details send a message to: pia3543bro@gmail.com"

Chris Patterson
2019-08-30
11:11:52

"Thank you for taking time to read this message.Best regards, Below you will find a short overview of a study based on an analysis of 600,000 search queries, which then calculated the value of various local ranking parameters for each top-100 page. Facts about Google_s Local Ranking Is there at least one keyword in your list of keywords, like _keyword + City (or state)_, that you_d like to rank for? If so, then you_ll find the information below extremely useful! These findings are based on a large-scale research effort on Google_s local ranking algorithm, and highlights the importance of various local SEO ranking factors. But before I go into further detail, let me take a moment to remind you that we are running a 20% Discount Special Offer for all 20-70 DA backlinks. So, let_s briefly answer the question: What is the priority of local SEO investment? Main Factors Impacting Local Ranking 1. Links. While everyone understands that backlinks play a crucial part in local ranking, the lesser-known secret discovered by the study is that they have the strongest correlation to positive ranking. What really matters is how old your links are, target keywords usage and word count of on-page content. All of which helped towards creating positive local rankings. 2. Website factors. Not surprising, but use of the target keywords and the number of words on a page appeared to make a difference. Location pages with a lot of content tend to do better than those with smaller amounts. 3. Citations. While citations are important to establishing authority of a site, interestingly, the study found that citation did little to disrupt a site from its local ranking, especially if the site is already in Google_s Local Pack. This does not mean citation problems shouldn_t be fixed. It just confirms that while foundational in nature, citations do little to improve local rankings. 4. Factors related to Google My Business. The study_s results showed that, while inclusive in and of themselves, having a more complete Google My Business page did result in better local rankings. Given how these factors work, it_s difficult to determine the precise contribution of GMB factors to positive page rankings. However, factors such as verified business ownership, photos and good reviews in your GMB profile all helped with enhancing local rankings. So, what does this mean for your Local SEO Ranking strategy? Well, for starters, you do need to tackle your citation issues ASAP. And, if you are competing in a particularly competitive niche, you need to start acquiring backlinks _ high-quality ones! _ at the earliest. But more significantly, the results of the study lead us to conclude that Google_s organic Local SEO Ranking algorithm holds a lot more sway on Local Pack ratings than it did prior to its Pigeon upgrades. Let a team of Pros give your site a Local Boost With years of experience on our side, and in-depth knowledge of how Google_s Local SEO Ranking algorithm works, our team of professionals have already helped many of our clients: - get high quality backlinks (you can get the same now with 20% discount)! - enrich their site with top-notch content - get a long list of the citations as a BONUS for any of our backlinks package! And that_s exactly what we_re offering you today! But you need to act NOW to take advantage of our special 20% discount offer, because the window is closing fast. Chris Patterson CEO, Assured SEO & Digital Consultancy chris.patterson@seoespecialista.com "

Brian WRIGHT
2019-08-29
23:19:01

"Dear Madam, Dear Sir We are pleased to inform you that you can make great sale commissions (up to _20000 per a car) if you will find buyers for our luxury & classic European cars. We sell luxury & classic Rolls-Royce, Ferrari, McLaren, BMW, Porsche, Jaguar and Triumph cars. We are adding luxury & classic European cars to our inventory every day. Please check the entire inventory of our luxury European cars at https://wexxluxurycars.com as well as the complete information regarding our offer for making great sale commissions for providing buyers for our luxury and classic European cars at https://wexxluxurycars.com/15-make-money-with-us. Buyers will need to pick up cars of their choice in our showroom. We don_t require and accept any upfront payments. You can contact us exclusively via our Contact Us form at https://wexxluxurycars.com/contact-us. We will be pleased to hear from you. Have a great day. Best regards Brian WRIGHT, WEXX Luxury Cars, Denver, CO. https://wexxluxurycars.com. IMPORTANT NOTICE: This message has been posted via a Contact Us form on your site. Contact forms are publicly accessible and they can be used for posting messages by anyone. We don't use, hold or archive your e-mail addresses."

Louise Code
2019-08-02
20:36:02

"I just found out that Tony Robbins and Dean Graziosi - two people I admire the most when it comes to business, success and impact - are doing a special online training event and with this special link WE can join the training for free! Wow, just wow... This isn_t some random training... I just got the inside scoop that they will be exposing how you can profit from a pretty much _hidden_ $355 million dollar a day industry that_s expected to TRIPLE within the next 5 years according to Forbes. So whether you have your own business, want to start one or just want to create more income for you and your family _ you_re not going to want to miss this training right from the comfort of your own home... Even better... these guys are all about making an impact on the world and they want to help US do the same thing while WE get paid for it_ Tony hasn_t done a training like this in over 10 years _ so no way I_m missing it. Use this special link I got and go register now... the spots and chat are limited so make sure to show up early so we can ask them questions at the end... https://dgachieve.com/joining?source=wowspeciallink&a=2543 Isn_t it most all of our dreams to make an impact, leave a legacy and generate the type of income that allows us to have control of our time and decisions? That_s exactly what Dean & Tony have mastered like no other and for the first time ever on a training, they_re going to show us how to accomplish all of those same goals. There may never be another chance again in history to see these guys, sharing the secrets they have learned over a combined 62 years of business and impact... If you are ready for your next level then you won't want to miss this. Because if not them now... Then who and when? Use this special link I got and go register now... The spots and chat are limited so make sure to show up early so we can ask Dean and Tony questions at the end... https://dgachieve.com/joining?source=wowspeciallink&a=2543 Plus they did an all new _quick pre-event_ training you_ll get instant access to once you reserve your spot. See you there"

Deadman
2019-05-06
12:22:45

"About a year https://haberinolacak.com/etkinlik cialis 50 BART's strike-contingency plan includes chartering busescapable of carrying 6,000 passengers per day, according to astatement posted on Thursday on its website. (Writing and additional reporting by Sharon Bernstein and DanWhitcomb; Editing by Philip Barbara) "

Everett
2019-05-06
12:04:48

"An envelope https://haberinolacak.com/etkinlik cialis purchace "It is an important milestone ... juxtaposed against five years ago, when the Fed began the huge expansion of its balance sheet," said Carl Tannenbaum, chief economist at Northern Trust in Chicago. "This is going to be the first step, potentially, in a very, very long walk." "

Mikel Jamieson
2019-04-28
13:57:26

"Looking for more clients? Nothing can help: https://bit.ly/nothingcan kihagy6atlan.hu"

Helene Doyle
2019-02-09
02:09:15

"Hi You really made a very nice website, it is wonderful. I had a question about a product that you sell. So I tried to order it, but it is sold out. and now I can no longer find the product on your site. I really want to order 10 pieces. the product i want to order looks like this on this website https://bit.ly/ProductItem622 I hope i can order the product soon from your webshop. Have a verry nice day Greetings"

Aly Chiman
2019-02-03
09:27:29

"Hello there, My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at kihagy6atlan.hu promoted as a resource on our blog alychidesign.com ? We are in the midst of updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well . If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know. Thanks, Aly "

Alethea Luscombe
2019-01-26
09:35:13

"Hi I wanted to order a item from your webshop. but I can not find the product anymore on your site, it looks like this on this site https://bit.ly/Productitem845 I hope you will sell the product again soon, mail me if you are going to sell it again, I'll wait Greetings"

i love pron
2018-12-21
03:15:46

"pPxYnJ This is a beautiful picture with very good lighting"

Sophia
2018-12-11
02:39:27

"I'd like to cancel this standing order https://weteachquran.com clomid Researchers said that two cases of autism in every 1,000 births might be prevented by stopping induction. However, they warned this would come at significant cost as the procedure could be life-saving. "

Marvin
2018-12-11
02:39:26

"Could you ask him to call me? https://weteachquran.com cipro A Houston father is still shaken up after a man allegedly hacked into his 2-year-old daughter's baby monitor and in addition to watching her sleep, disturbedly shouted and called her obscene names. "

Rickie
2018-12-08
21:06:44

"I'm on a course at the moment https://weteachquran.com kamagra These punk rock style shoes are from the iconic French brand's Resort 2013 collection and have also been seen on that other party monster, Rihanna. This is the kind of platform that won't break your ankle, are easy to wear and give you added height. What's not to love? "

Diva
2018-12-08
21:06:42

"Is this a temporary or permanent position? https://matrixglobal.net.id cialis The failure to orchestrate a handshake between the two leaders, apparently due to Rouhani's concerns about a backlash from hardliners at home and possibly Obama's concerns about the possibility of a failed overture, underscored how hard it will be to make diplomatic progress. "

Ahmed
2018-10-31
02:54:02

"I've got a very weak signal https://territorioabierto.jesuitas.cl/libres/ atarax price After two days of mounting tension and with financial markets on edge, Letta met ministers in a last-ditch bid to secure approval for additional budget measures needed to bring Italy's deficit within European Union limits. "

Hosea
2018-10-31
02:31:41

"I don't like pubs https://territorioabierto.jesuitas.cl/politicamente-incorrecto/ betamethasone valerate foam over the counter A former compliance officer for Siemens in China sued the company in a New York court in January, accusing it of firing him after he tried to expose a kickback scheme involving medical equipment sales to hospitals in the country. "

Genesis
2018-10-31
02:31:39

"A jiffy bag https://territorioabierto.jesuitas.cl/politicamente-incorrecto/ betamethasone dipropionate Although Ryan admitted on the final day of minicamp Thursday that “we need Santonio Holmes” to inject life into an offense that struggled mightily last season without him, the Jets won’t force the issue. "

Hipolito
2018-10-31
02:31:34

"I'd like to pay this cheque in, please https://territorioabierto.jesuitas.cl/soberania-territorial/ buy bimatoprost money order It remains unclear how many of the players will accept the suspensions and how many will fight MLB’s decision, although A-Rod’s attorney, David Cornwell, said this week that Rodriguez will appeal the looming ban. "

Augustus
2018-10-31
02:31:32

"Pleased to meet you https://territorioabierto.jesuitas.cl/politicamente-incorrecto/ 0.05 betamethasone or betamethasone dipropionate But if it's not a shocking concept, the makers of "Closed Circuit," an intelligent film directed by John Crowley, have certainly shown how creepy it can be. In the London we see here -- one of the most watched places in the world, we learn, in terms of security cameras -- you never know who's around the corner, or who's been in your apartment, leaving a book slightly askew on your shelf. You don't know who that cab driver or dinner-party companion truly is. You don't even know which side your closest colleagues are on. "

Bailey
2018-10-31
02:31:29

"Can you put it on the scales, please? https://territorioabierto.jesuitas.cl/politicamente-incorrecto/ betnovate cream online "Everybody wants to know why, that's the big question," said Tom Miller, deputy police chief for the northern Nevada town of Sparks, where the shooting took place. "The answer is, we don't know right now, but we are proactively trying to determine why." "

Gracie
2018-10-31
02:07:02

"What do you like doing in your spare time? https://territorioabierto.jesuitas.cl/libertad/ cat costa arcoxia The prolonged period of low rates has fueled record-highlevels of personal debt as Canadians take out more loans to buyhouses and cars. Poloz said the high debt was an expected sideeffect of loose monetary policy but that consumer debt was nowdecreasing. "

Dustin
2018-10-31
00:25:21

"I want to make a withdrawal https://territorioabierto.jesuitas.cl/nuestra-adolescencia/ how much does a baclofen pump cost Initial estimates of manufacturing activity across the17-nation euro zone currency bloc showed the region on course toend its 18-month old recession, led by a surge in activity inGerman and French factories. "

Harry
2018-10-30
23:47:41

"I love the theatre https://territorioabierto.jesuitas.cl/l-borges/ does celebrex 200 mg get you high More companies are intrigued by the idea of helping employees stay healthy, lose weight and reduce stress — especially if it means lower insurance costs and higher productivity, said Levine, an enthusiastic supporter of the moving workstations. "

Katelyn
2018-10-30
23:15:28

"Go travelling https://territorioabierto.jesuitas.cl/poemario/ avapro costco The commission also proposed regular, predictable fare hikes — but declared that they should be limited to “no more than the change in the Regional Consumer Price Index and no more frequently than bi-annually.” Which was a painful but acceptable approach. "

Danny
2018-10-30
23:07:53

"How do you know each other? https://territorioabierto.jesuitas.cl/promesas-incumplidas/ olmesartan 40 mg tablets bioequivalence A separate condition, acute generalized exanthematouspustulosis, is typically not life-threatening and ischaracterized by the sudden appearance of red skin containingdozens or hundreds of small blisters filled with white or yellowfluid. "

Carmen
2018-10-30
22:08:59

"We were at school together https://territorioabierto.jesuitas.cl/6594-2/ buy bupropion sr online But to many Islamic radicals, the ballot is just an alternative to the bullet as a way to gain power. They are ready to abandon democracy if the military and the West won’t allow them to stay in power. "

Renato
2018-10-30
22:03:05

"Sorry, I'm busy at the moment https://territorioabierto.jesuitas.cl/de-rodillas/ cefaclor 250mg la thuoc gi Early-term births (37 to 38 weeks gestation) are associated with higher neonatal morbidity (illness) and with more neonatal intensive care unit (NICU) or neonatology service admissions than term births (39 to 41 weeks gestation), ... "

Tristan
2018-10-30
22:03:05

"I love the theatre https://territorioabierto.jesuitas.cl/de-rodillas/ generico do cefaclor For Germany the matter is particularly sensitive. Not onlydoes the government say it has evidence the chancellor'spersonal phone was monitored, but the very idea of buggingdredges up memories of eavesdropping by the Stasi secret policein the former East Germany, where Merkel grew up. "

Linwood
2018-10-30
20:48:27

"What line of work are you in? https://territorioabierto.jesuitas.cl/microcuento-140/ chloroquine 250 mg tablets * The owners of international broadcasting masts operatorTDF Group who are seeking to sell its French divisionfor at least 4 billion euros ($5.3 billion) will hold a meetinglater this month to decide whether to invite new bids, severalsources close to the situation said. "

Ivory
2018-10-30
20:41:35

"We'll need to take up references https://territorioabierto.jesuitas.cl/homosexualidad-corresponsable/ uro bactrim generico "I'm happy for him and wish for the best, and we'll continue to be friends," Cohen said in a telephone interview. When asked of his remark earlier this summer that Chen's stature would "diminish" if he went to Witherspoon, Cohen said: "That's been my view, but I've been wrong before. Who knows?" "

Darin
2018-10-30
19:12:35

"Free medical insurance https://territorioabierto.jesuitas.cl/2011-2/ cardura 8 mg etken madde The Las Vegas-based discounter, which offers flights toleisure destinations such as Orlando and Fort Lauderdale inFlorida and cities in Hawaii, said it had secured seven aircraftfrom other carriers to help it provide flights as it makes theinspections of its MD-80s. "

GoldenTabs
2018-01-07
23:27:56

"QJDwNQ https://goldentabs.com/"

Kamariah
2015-12-03
03:40:24

"The same rules apply: find something you're coedifnnt in and work it! Here a another question we always get that you might want to check out: Do you know where to take engagement pictures? "

Vanesa
2015-01-13
12:58:38

"I am the faggot of this story and puslibher of Green Global Travel. You do not have my permission to run this story on this website. Please remove it asap, or I will contact my legal representative about collecting my usual fee for freelance work, which starts at $500."

julcsikaaa
2012-11-04
20:10:58

"tegnap jottem haza onnan..varazslatos volt!!! mert en megtehetem!XDD "

Dia
2012-09-27
21:02:01

"két hét mulva épp uton leszünk oda fele, nászutunkat ünnepelni :))))"

Gezengye Noémi
2012-06-17
11:32:36

"Holnapután Indulunk!!!!!!"

vmvm
2012-01-08
17:16:46

"Hmmm! egy pár hetet ott tölteni.... "

aky
2011-11-23
20:59:29

"örülök hogy erről kell kiselőadást tartannom mert tényleg nagyon szép"

feri
2011-11-13
15:29:28

"Egy ilyen helyen még zsíros kenyéren is eléldegélnék életem végéig."

NZoli
2011-09-01
22:36:36

"Csak annyit mondok, hogy a 24 óra repülőgépen töltött idő kétszer durva volt, de megérte, gyönyörű!"

tis
2011-03-04
23:43:30

"Kösz "

kmarton
2011-02-12
22:38:21

"Utánaolvasgattam, pontosítanék:télen-nyáron 27-29 fok van, mivel nincs tél és nyár csak száraz és esős évszak. Száraz évszak 1-2 fokkal hűvösebb, de állítólag ilyenkor éri meg menni (április - november)."

MEXICO22
2010-12-23
11:20:41

"Valóban nagyon szép és vonzó hely, de ne feleltsük el a negatívumokat sem! 1. minimum 1000000 forintod kell, hogy legyen ha odaakarsz menni 2.Semmi sem kötelező, így az sem hogy ott boldognak kell lenned. Lehet, hogy ez lesz életed legrosszabb nyaralása. 3.Itt sem tökéletes minden. Ezt ne gondold!"

Szilágyi Enikő
2010-11-10
18:42:42

"Ide én is szívesen elmennék!! Pálmafák mindenki álma!! Gyönyörű!!"

tis
2010-09-15
09:58:51

"Írjátok be a Google-ba,hogy,,Bora Bora,,,,Képek,,és fantasztikus látvány tárul elétek,sőt télen a hőmérséklet,25 fok körül van,és míg nálunk tél van,ott nyár,(30-35 fok),mivel a déli féltekén van.A Csendes-óceán közepén található meg,hozzánk képest,kb:a Földgolyó túloldalán,(Google Earth-Bora Bora)"

dady
2010-07-19
12:58:48

"Az alsó kép az a Bora Bora sziget."

Bora Bora
2010-07-02
09:43:43

"Ha van 1 milliód,már mehetsz is."

H Y
2010-06-25
08:56:22

"Bora Bora,akár a mennyország is lehetne."

tis
2010-06-16
23:19:58

"Ilyen helyen,kötelező boldognak lenni,és szerintem,Bora Bora a legszebb !"

enxy
2009-12-14
11:15:54

"szép"

a legjobb
2009-08-10
15:33:36

"mese szép,de azért ne ájulj el"

K.Ági
2009-06-26
21:42:44

"Istenem sírni tudnék ez annnyira gyönyörű..."

B.Berta
2009-06-03
17:43:52

"Elképesztő és csodálatos... Akármi legyen egyszer elmegyek oda,addig nem nyugszom..."

atom ant
2009-01-31
22:23:54

"atomot robbantottak erre néhány éve"

malika
2008-12-27
21:35:27

"aki mar jart ott irhatna, ugyanis a 30. szul.napomat ott szeretnem unnepelni."

kelemenné pap julianna
2008-12-24
10:36:15

"Aki járt ott írjon mit hol mennyiért minden érdekel amit a hivatalos leírásokból nem lehet megtudni. A negatívumok is érdekelnek sőt azok a legjobban mert szerinte abból sokkal többet lehet megtudni,pl.: mire vigyázzunk mi az ami itthon helytelennek tartott de ott természetes netán érdemes kipróbálni stb. "

halmos E.
2008-11-04
07:18:48

"nov.15.-én megyünk oda, remélem szép éesz.HE"

Pepe
2008-09-16
20:11:30

"Biztos,hogy egyszer megnézem,mert nagyon teccik!!"

Horváth Zoltánné
2008-08-04
14:28:54

"Kimondhatatlanul, meghatóan gyönyörű. Jó lenne itt élni!!"

boatsman
2008-07-24
15:11:21

"Nem halok meg addig, míg Polinéziát nem látom."

Ajándékötlet-Élmény-Úti cél Magyarországon-Természeti csoda-Autócsoda-Freestyle-Film-Építészeti csoda-Nagyváros-Könyv