Az ajánlási időszak lezárult
#15

Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe

Száraz tények

Vagy mégsem?
Szavazatoddal Te is befolyásolhatod, hogy ez a cikk bekerüljön-e a Kihagy6atlanok névsorába!

  • Helyezés: 15. /27
  • Pontszám: 7.05
  • Szavazatszám: 19
Volkswagen Transporter T2 - A hippibusz
A téma további cikkei
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe Szórakoztató dolog a régi autósújságokban a korabeli tanulmányautókról olvasgatni. Ami a múltban sci-fi volt, az az utókor számára gyakran inkább abszurd humor. Az évtizedekkel ezelőtt megálmodott „jövő autóin” ugyanúgy el tud röhögcsélni az ember, mint például az akkor divatos sérókon, vagy netán rácsodálkozhat milyen futurisztikusan hatott egy 30 évvel ezelőtti kiállításon annak az öreg reteknek a prototípusa, amit a szomszéd a múlt héten tolt be a bontóba. A Voisin C28 Aérosport is sci-fi volt a maga idejében, és több, mint 70 év elteltével pedig... nos, még ma is az.
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe A húszas-harmincas évek jelentették az autóépítés igazi hőskorát. Nem voltak még kitaposott ösvények, látszott ugyan, hogy mi a fejlődés útja, és miből lesz zsákutca, de még volt helye a műszaki extravaganciának az autóiparban. Rengeteg – azóta a feledés homályába merült – manufaktúra működött és alkotott, és a ma domináló gyártók közül több is ezekben az időkben alapozta meg későbbi sikereit. Az egyedileg karosszált, kézzel készített, fényűző luxuskocsik időszaka volt ez, amit olyan nevek fémjeleztek, mint az Isotta-Fraschini, a Hispano-Suiza, a Rolls-Royce, a Duesenberg, és a Maybach, olyan autók, amikhez képest a mai Rollsok és Bentley-k közönséges tucattermékek voltak.
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe Ilyen márka volt a francia Voisin is. Gabriel Voisin autói – az imént felsoroltakhoz hasonlóan – kis példányszámban készültek, karosszériájuk már-már művészi alkotás volt, és a lemezek alatt csúcstechnika és csupa-csupa extravagáns műszaki megoldás lapult. Persze ennek megfelelően méregdrágák is voltak a járgányok. Modern művészi alkotásnak titulálni cseppet sem volt túlzás, mivel a karosszéria vonalait Voisin üzlettársa, a művész André „Noël-Noël” Telmont vetette papírra. Az általa megálmodott autók Art-Deco stílusjegyeket viseltek magukon. A cég egyik célkitűzése volt a „Jövő Autójának” a megépítése, ezért kísérletezgettek V12-es motorral, egy 7 hengeres csillagmotorral (!), független kerékfelfüggesztéssel és önhordó karosszériával. A nagy gazdasági világválság azonban nem volt kifejezetten jó hatással az autógyártásra, a drága luxuskocsikat gyártó cégek közül többnek is lefőtt a kávé. Kis híján a Voisin is erre a sorsra jutott. A vállalat ugyan talpon maradt, de a harmincas évek elejétől állandósultak a pénzügyi gondok, szinte folyamatosan csődközeli állapotban agonizáltak.
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe André Telmont és Gabriel Voisin útjai is szétváltak emiatt 1933-ban, így innentől kezdve a design is Voisin feladata lett. A tornyosuló viharfelhők ahelyett, hogy megbénították és indiszponálttá tették volna, pont hogy a legjobbat hozták ki belőle. Az 1934-es Párizsi Autószalonon mutatták be a C24 Aerodyne modellt, rendkívül áramvonalas, automata tolótetős kocsiszekrénnyel, amin azért még mindig érezni lehetett némi art-deco beütést. Nem sokkal később a C27-es műszaki alapjaira is készült egy hasonló, kétajtós Aerodyne-variáns, de sajnos mindkettő egyedi gyártmány maradt, nem készült belőlük több példány.
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe A következő Párizsi Szalonon a Voisin bemutatta a vadonatúj C28-as modellt, amely többféle változatban volt rendelhető, köztük a lélegzetelállító Aérosport kivitelben is. Az áramvonalas, jövőbe mutató formájú kupé sárvédői a karosszéria szerves részét képezték – mint ahogy az két évtizeddel később általánossá is vált az autógyártásban. Az Aérosport mellett rendelhető volt egy konvencionális megjelenésű, jóval szolidabb kinézetű kétajtós, illetve egy ugyanilyen kivitelű négyajtós modell is.
A C28-asok alumíniumból készültek, Knight-rendszerű, síktolattyús szelepekkel ellátott 3.3 literes soros hathengeres motor hajtotta őket – egészen 150 kilométer/órás végsebességig. A motor erejét egy négyfokozatú, előválasztós (félautomata) Cotal váltó juttatta el a kerekekhez, és figyelemreméltó részlet volt még az indítómotorként is funkcionáló dinamó, azaz a dinastarter is.
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe A sorozatgyártás 1936 telén indult be, de sajnos a kínálat tetejét képviselő Aérosportra igencsak borsos, 92 ezer frankos ára miatt nem nagyon volt kereslet. A döcögő eladások miatt végképp ellehetetlenült a cég, amelynek vezetéséről Gabriel Voisin végül kénytelen volt lemondani. Az új menedzsment az árak csökkentésével, majd később a kisebb, olcsóbb, visszafogottabb C30-as modell piacra dobásával próbálkozott, de ekkor már túl késő volt. Összesen körülbelül 60 darab C28-as épült meg, és ebből mindössze három volt Aérosport-változat. Ezek közül is mindössze egy maradt fenn az utókor számára. A szóban forgó kocsit egy neves párizsi csokoládégyáros, Antoine Menier vásárolta magának részint versenyzésre, részint pedig utcai használatra.
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe A vegyes üzemmódra utal a kettős kipufogórendszer is: meghagyta a kocsi eredeti, tompított kipufogórendszerét, de emellett egy versenyzésre alkalmas nyitott rendszert is felszereltetett, így lábon tudta vinni a versenyekre vinni a kocsit, a pályán pedig átváltott a dübörgő hangú nyitott rendszerre. A korabeli francia versenyautókra jellemző kék színre festett C28-asban azért megmaradtak az olyan fényűző extrák, mint a pneumatikus működtetésű tolótető. Menier-től a híres gyűjtő, Serge Pozzoli vette meg a járgányt 1955-ben. Az eredeti állapotában fennmaradt kocsi azóta néhányszor gazdát váltott, egyre magasabb áron, és mindegyik gazdája a gyűjteménye legértékesebb darabjaként tartotta számon, de a pénzben kifejezhető értéke az csak egy dolog. Ez a kocsi egy letűnt kornak, az autógyártás hőskorának egy kézzelfogható darabja, az akkori úttörő mérnökök, formatervezők, és szakmunkások zsenialitásának a guruló emlékműve, egy igazi műalkotás, és mint ilyen, felbecsülhetetlen.
Tetszett a cikk? Küldd el az ismerősődnek!Hozzászólok!
Volkswagen Transporter T2 - A hippibusz
Autócsoda (15/27)
K É P G A L É R I A
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe -
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe -
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe -
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe -
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe -
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe -
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe -
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe -
Voisin C28 Aérosport - Vissza a jövőbe -
Van róla jobb fotód?
Küldd el nekünk!
Ajánlás
Van új ötleted, ami nem szerepel a listán?
Oszd meg velünk!
Mennyibe kerül?
A többség szerint ez:
0 Ft
Szerkesztő

Horváth Péter

Szólj hozzá!
  1. Biztonsági kód
Mccade
2016-09-01
17:54:43

"Fabulous dress (and curtain too) Vix, I’ve missed your senhdn-oacd treasures and handmade delights, you are a true inspiration as always. Thank You for always being so kind and supportive xxx"

Mauve
2016-08-27
23:48:41

"spectacular wr3ui-tpRe0;We do think additional site proprietors must take this phenomenal site being an excellent design as well as style, very clean along with great client genial style and design, let alone the facts. You certainly undoubtedly really are a specialist for th…"

Sol
2015-12-03
05:38:08

"posa akomi malakismena protike na ipostiriksi afti i hora tis ftohias tis disosmias ke tis imitation?afto to neobahalo tis jazz tu filipdi me rock papakostandinu ke fonitika garismata tipu arletas den honevonde pia me tipota ..pu ise joe pass,kenny barrel ke lipi na tus dosete merika mathimata tus ashetus arlekinus telika ikopeda pulane spane epitages i garizune?????ELEOSSSSSSS"

Princess
2015-01-13
13:42:58

"This 5 pack was $1 more than getting a siglne battery. I recommend getting the 5 pack instead of only 1 because you know you will need another one sooner or later.Also, this is a popular watch battery size so you will find more uses for them than you thought. They were the same battery that I needed in 3 of my watches and one of my girlfriend's watches too.I shopped around and this was the best deal on this model watch battery while still buying less than 10."

wöller bence
2011-10-21
20:51:33

"Ez a legjobb kocsi az oldalon"

korlat
2010-01-27
01:43:34

"meg ahogy az le van írva Art Deco stílus többnyire. Annak meg az a lényege, hogy a funkció elég hangsúlyos. Gondolom ezért olyan "kidolgozatlan" pár helyen a kocsi. (pl az első lámpák és a kasztni közötti burkoló elem rögzítése, nézzétek meg)"

korlat
2010-01-27
01:40:43

"\\\"Ferrari\\\" Enzo jobb? a két kocsit ne hasonlítsd össze. Tök más a kettő. Enzo-hoz hasonlítsd a Pagani Zondát, ehhez meg egy 30-as évek beli kurva drága autót. Egy Delahaye-t mondjuk. Ez a kocsi pont az, amit a cikkíró leír az utolsó pár mondatban. Nem csúnya egyáltalán. Ízlések és pofonok."

Cruse
2010-01-25
15:32:01

"Tényleg csúnya. de ettől olyan szép. "

Ferrari
2009-11-18
19:00:02

"Szerintem elég csunya de akinek ez teszik hááááááááát nem is tudom én nem venném meg max. ingyenXDXD az enzo jobb "

kolo
2009-11-10
09:08:06

"CSÚNYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Andris
2009-10-30
21:19:50

"Szerintem tök jólnézki!"

balazs
2009-10-24
19:31:35

"most nesztem meg csak 0 forint kel nekem:)) "

mr.balint
2009-08-14
00:12:26

"hu ide is eloszor irok ezt a kocsit nem ismerem de vagany a kipufogo"

Ajándékötlet-Élmény-Úti cél Magyarországon-Természeti csoda-Autócsoda-Freestyle-Film-Építészeti csoda-Nagyváros-Könyv