Az ajánlási időszak lezárult
#29

Elég a gagyi dísztárgyakból!

Száraz tények

Vagy mégsem?
Szavazatoddal Te is befolyásolhatod, hogy ez a cikk bekerüljön-e a Kihagy6atlanok névsorába!

  • Helyezés: 29. /43
  • Pontszám: 6.62
  • Szavazatszám: 167
A téma további cikkei
Ismerős az a szó, hogy nipp? Nagyanyáink vitrinjében csillogó vagy porosodó porcelán tárgyat jelent, mely formázhat furulyázó kisfiú mellett pitiző kutyust, gombolyaggal játszó cicust, lovon ülő csikóst, lantot pengető grófkisasszonyt, turbékoló galambpárt és folytathatnánk a sort reggelig.
Szerncsére ma már, ha dísztárgyról van szó, nem ez jut eszünkbe. Sok esetben azonban az esztétikai érték nagyjából ezen a szinten van. Az ajándékboltokat sajnos elárasztják az igénytelen, futószalagon gyártott gipszfigurák, legyen az húsvéti nyuszi, halloween-tök vagy malacka. Mellettük meg ott sorakoznak a polcon a fahulladékból gyártott táblácskák, vicces feliratú mágnesek és bögrék, cuki plüssök. Jó lenne, ha szeretteinket ennél igényesebb és egyedibb ajándékkal tudnánk meglepni.
Menjünk be egy régiségboltba!
Elég a gagyi dísztárgyakból! Biztosak lehetünk benne, hogy ha van fantáziánk és megkeressük a megajándékozotthoz leginkább illő ajándékot, igazi meglepetést okozunk. Egy antikvitás mindenféle árfekvésben kínál dísztárgyakat, és ne csak polcra tehető porfogókra gondoljunk! Igazi kínai kávéskészlet, szőnyeg, írószertartó, kisplasztika, festmény, porcelánfejű baba, száz éves plüssmackó, régi latinkönyvek, írógép, mécses, óra - csak néhány ötlet a tanácstalanoknak. Egy ilyen boltba belépve, amikor beszívjuk az ódon tárgyak múltat idéző szagát, az embernek úgy elkezd szárnyalni a fantáziája arról, hogy kinek mit lehetne megvenni, hogy biztosan visszatérő vásárló és szenvedélyes régiségszakértő válik belőle!
Tetszett a cikk? Küldd el az ismerősődnek!Hozzászólok!
Ajándékötlet (29/43)
K É P G A L É R I A
Elég a gagyi dísztárgyakból! - Egyedi?
Elég a gagyi dísztárgyakból! - Király?
Elég a gagyi dísztárgyakból! - Ezt ne!
Elég a gagyi dísztárgyakból! -
Elég a gagyi dísztárgyakból! -
Elég a gagyi dísztárgyakból! -
Elég a gagyi dísztárgyakból! -
Elég a gagyi dísztárgyakból! - Ingyen se!
Elég a gagyi dísztárgyakból! -
Elég a gagyi dísztárgyakból! -
Elég a gagyi dísztárgyakból! -
Van róla jobb fotód?
Küldd el nekünk!
Ajánlás
Van új ötleted, ami nem szerepel a listán?
Oszd meg velünk!
Mennyibe kerül?
A többség szerint ez:
2 684 Ft
Szerkesztő

Hankovszky Dóra

Szólj hozzá!
  1. Biztonsági kód
GoldenTabs
2018-01-07
13:38:41

"1GuA1D https://goldentabs.com/"

Cayle
2017-01-19
16:59:40

"just to clarify and correct my above post….I am not proposing a joint bid with the Scottish and Welsh bid but trying to spread the economic benefit and cultural experience for the fans…I was in montpelier for France 98 and it reaaly made a difference o hav a small city base that for the duration lived and breathed football …Also i overlooked thefifa rule about stadia in one city… so North West becomes Old trafford and New Anfield … and listening to my learned freinds on this site…A central region… the MK dons and Norwich …based on my montpellier small city exc8eirnpe&#e230;"

Vesna
2015-12-03
00:41:56

"Kis dre1ga, nagyon fcgyes!!!!d6rfclf6k, hogy joabbn vagytok, e9s Szirka kedve is vide1mabb!!! Napok f3ta gondolkodom a dacos bejegyze9sen, ha sikerfcl f6sszeszednem magam, majd edrok..Prf3be1lje1tok ki egyszer az olajpasztellt, hihetetlenfcl vibre1lf3 szednei vannak, lehet kenni, maszatolni, e9s szinte mage1tf3l siklik a papedron- Abi ezzel kezdett el előszf6r kf6rf6ket rajzolgatni.Nehe9z tisztedtani..khm..ha lehet, mi odakint rajzolunk vele, lemoshatf3 asztalon:)"

Elek András
2007-11-12
09:56:32

"A nagyi vitrinjében ágaskodó ló kizárólag az unoka számára képvisel értéket, mert kettejük kapcsolatának érzelmi többletét hordozza, mindenki más számára csupán egy giccs. Ezzel nincs is semmi gond, ez természetes. Ugyanakkor egy ilyen tárgy egyáltalán nem olcsó, tessék bemenni és szétnézni bármelyik porcelánboltban. "

Bernáth Imréné
2007-11-11
11:09:52

"A "nagyanyám" vitrinjében ágaskodó lovak, a dunnája tetején trónoló nagy játékbaba, mely mindig tökéletes rendben és makulátlan tisztaságban állt... Ez lenne igénytelen? Örök emlék! Örök érték, mert megtanította, hogy nem attól értékes egy tárgy, hogy mennyibe kerül, hogy ugyan kínai porcelán-e vagy csak a gyerek só-liszt gyurmája, hanem attól hogyan bánunk vele, milyen érzéseket fogalmaznak meg nekünk, hogy szívből adják és kapják-e azt. "

Ajándékötlet-Élmény-Úti cél Magyarországon-Természeti csoda-Autócsoda-Freestyle-Film-Építészeti csoda-Nagyváros-Könyv